2013.10.26 16:30

Mindenszentek - Halottak Napja

Ahogy az év vége felé lapozunk naptárunkban és a természet is, láthatóan búcsúzik búcsúzik a tavaszi ragyogó szépségétől és a nyári napsugártól. Elérkezik a hívő, vallásos ember életében is egy olyan időszak, mely a túlvilág felé vezérli tekintetét és az év utolsó előtti hónapjának elején a mennyoszrszágra és arra az ajtóra gondol, amely ode vezet. Először is ünnepli az a megszámlálhatatlan menyei sereget, amely tagjaiban a Győzedelemes Egyháazat képviselve minket is hívogat az örök boldogség felé. Az üdvözült szentek serege november elsején - Mindenszentek ünnepén - a föld felé fordulva bíztat, hívogat és vár bennünket boldog családjukba.

Kétségtelen, hogy ez a hívogatás, mely egész életünkben folytonosan minket serkent és vágyódás keltve sürget a szent életre, felvillantja azt a felelősséget is, mely szintén elkísér egész életünkben minket, hogy okosan és bölcsen tudjuk az Isten kegyelmével eltölteni azt és elnyerjük a Krisztus által megígért jutalmat. Ám mielőtt a jutalmat vagy a büntetést elnyernénk, mérlegre kerül egész életünk és Isten irgalmas de egyben igazságos ítéletével is találkozunk. Mindannyian ismerjük ezt a felelősséget és az Isten Országát építve igyekszünk a gyümölcsöző élet utáni örök boldogság felé.

Az ítélet nemcsak a halál pillanatáben jelenik meg számunkra, mint külön ítélet, hanem a világ végi végítéletben is elénk tárja életünk értékeit és gyarlóságait, erényeit és bűneit. Valahányszor tehát a temetőben járunk, de különösen Mindenszentek Ünnepén és Halottak Napján gondoljunk életünk végére. Imádkozzunk a tisztulásra váró lelkekért, magunk számára pedig kérjük az üdvözült szentek égi közbenjárását. Mindenszentek - Könyörögjetek értettünk!

Adj Uram, örök nyugodalmat a megholt híveknek - és az örök világosság fényeskedjék nekik! -  Nyugodjanak békességben.Ámen.

Imádkozzunk elhunyt szeretteinkért és minden megholt testvérünkért! Szeretettel. István atya

—————

Vissza


Elérhetőség

MOCSAI PLÉBÁNIA

Kis u. 24

+36/34/349694